Populaarseimaks värviks on autodel jätkuvalt valge

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Populaarseim värv on autodel jätkuvalt valge.
Populaarseim värv on autodel jätkuvalt valge. Foto: SCANPIX

Maailma juhtiv autovärvide tarnija PPG reastab igal aastal müügiaasta enimlevinud värvitoonid, käesoleva aasta populaarseim on taaskord valge, vahendab Whatcar?.

Teist aastat järjest on populaarseim valge värv 22 protsendiga, järgnevad hõbedane 20 ja must 19 protsendiga. Suurt turuosa hoiavad ka veel hallid ja punased toonid, vastavalt 12 ja 9 protsenti.

Valge auto valisid Põhja-Ameerikas endale 21 protsenti, Euroopas ja Aasias 23 protsenti uue auto ostnud inimestest. Suurimateks tõusjateks on metalsed toonid nagu kuld, vask ja pronks.

PPG Industries uuring näitas, et 77 protsenti inimestest pidasid auto värvitooni ostmisel oluliseks. 44 protsendi arvates aga ei ole sobivat tooni autotootjate poolt pakutavate seast.

Tulemused piirkonniti:
Euroopa: valge (23 protsenti), must (21protsenti), hall (17 protsenti), hõbe (13 protsenti), sinine, naturaalne ja punane (7 protsenti), teised värvused (3 protsenti) ja roheline (2 protsenti).

Põhja-Ameerika: valge (21 protsenti), must (19 protsenti), hõbe ja hall (16 protsenti kumbki), punane (10 protsenti), sinine (8 protsenti), naturaalne (7 protsenti) ja roheline (3 protsenti).

Aasia: valge ja hõbe (23 protsenti kumbki), must (19 protsenti), naturaalne (10 protsenti), punane (9 protsenti), hall (8 protsenti), sinine (7 protsenti), roheline (1 protsent).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles