Uus ID-kaardi tarkvara töötab ka Mac-i ja Linuxiga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardid.
ID-kaardid. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Juba sel suvel peaks valmima uus ID-kaardi tarkvara, mis sobib ka Mac-i ja Linuxi kasutajatele.

«Siiani on ID-kaardi ametlik tarkvara töötanud vaid Microsofti tarkvaraga. Juuni keskpaigaks on valmis uus tarkvara, mis lubab autentimist ja digitaalset allkirjastamist ka vähemlevinud operatsioonisüsteemide ja brauseritega,» rääkis Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse valdkonna juht Hannes Linno.

Tarkvara arendaja OÜ Smartlink juhatuse liikme Peeter Pappeli sõnul käib hetkel ID-kaardi tarkvara viimistlemine, laiema avalikkuse testimisfaasi jõutakse mais.

ID-kaardi tarkvara disainkonkursile laekus 47 tööd ning žürii tunnistas parimaks digitaalmeedia agentuuri ADM loodud lahenduse.

Disainikonkursi proovitööks tuli teha kujundus ID-kaardi utiliidile, mille abil saab kasutaja oma ID kaarti hallata. Tarkvara arendaja Smartlink sõlmib võitjaga lepingu kogu ID-kaardi baastarkvara disainimiseks, lisaks on auhinnaks 10 000-kroonine rahaline preemia.

RIA valdkonnajuht Hannes Linno sõnul on konkursil osalenute panus ka edaspidi oodatud. «Konkursil pidime välja valima ühe võitja, kuid ID kaardi tarkvarale tuleb skin'ide ehk kujundusmallide lisamise võimalus, kuhu ootame ka teiste konkursil osalenute lahendusi,» lisas ta.


ID-kaardi tarkvara alfaversiooniga saab tutvuda: https://id.eesti.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles