Nissanil valmib VW Golfi ja Ford Focuse konkurent

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nissan Invitation kontsept
Nissan Invitation kontsept Foto: Autoblog.com

Nissan otsustas ligemale 10 aastat tagasi, et konkurents Euroopa C-segmendi turul on liiga tugev ja seetõttu loobutakse Almera uuendamisest. Selle asemel keskenduti hoopis teisele turuosale ning tutvustati Qashqai krossoverit, vahendab Whatcar?.

Tänu Qashqai ja mõned aastad tagasi tutvustatud Juke edule on Jaapani autotootja valmis tooma turule taaskord konkurendi Volkswagen Golfile, Ford Focusele ja Opel Astrale. Nissani juhtide sõnul on neil piisav kindlus ja turuosa, et pakkuda taas viieukselist pereautot.

Autotootja tootmisjuhi Andy Palmeri sõnul on luukpära on arendamisel ja peaks valmima kahe aasta pärast. Auto saab olema inspireeritud järgmise põlvkonna Qashqaist ja Invitation kontseptist (pildil), mis vihjas uuele Note luukpärale.

Viieukselist luukpära hakatakse tootma Sunderlandi tehases, kus valmivad ka Note, Qashqai, Qashqai+2, Juke ja Leaf mudelid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles