Hyundai ja Kia: Eestis müüdavatel autodel on kütusetarbimine korrektselt märgistatud

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hyundai logo
Hyundai logo Foto: SCANPIX

Eelmisel reedel lahvatas Põhja-Ameerikas skandaal, kui Lõuna-Korea autotootjad Kia ja Hyundai tunnistasid, et olid 900 000 USAs müüdud autot reklaaminud ökonoomsemana, kui nad seda päriselt olid.

Hyundai ja Kia Eesti esindajad kinnitasid E24-le, et probleem kütusetarbimise reaalsest väiksemana reklaamimise näol esines ainult Põhja-Ameerika turul ning Eestis nimetatud brändide poolt müüdud ja müüdavate autode kütusetarbimine on sertifitseeritud ja korrektne.

«Need vead puudutavad ainult Põhja-Ameerikas müüdavaid Kia mudeleid. Kõikides teistes regioonides müüdud ja müüdavatel Kia mudelitel on vastavad näitajad korrektsed ja sertifitseeritud tunnustatud sertifitseerimiskeskuste poolt,» ütles Kia Auto AS turundusspetsialist Moonika Kitt.

Ka Hyundai Balti regiooni turundusjuht  Reet Johannson kinnitas, et Eestis müüdavate autode puhul seda probleemi ei esine.

«Kõik Hyundai sõidukid, mis on müüdud teistes regioonides, on korrektselt sertifitseeritud õigete kütusekulu andmetega vastavate regioonide sertifitseerimisagentuuride poolt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles