Volvo alustas V60 pistikhübriidi tootmist

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo V60 pistikhübriid
Volvo V60 pistikhübriid Foto: rpmgo.com

Rootsi autotootja Volvo teatas esmaspäeval, et alustas diiselmootoriga pistikhübriidi V60 Plug-in Hybrid tootmist. Autosid valmistatakse Torslanda tehases, vahendab Whatcar?.

Esimesed autod jõuavad klientideni järgmise aasta alguses, kokku valmib 2013. aastal 1000 pistikhübriidi. Kõik need masinad on juba ette ära müüdud. 2014. aastal toodetakse 4000 kuni 6000 autot.

V60 hübriid on varustatud 215-hobujõulise 2,4-liitrise turbodiisli ning 70-hobujõulise elektrimootoriga. Traditsioonilise sisepõlemismootori jõud suunatakse esiratastele samas kui elektrimootor veab edasi tagumisi rattaid.

Juhil on võimalik valida kolme sõidurežiimi vahel: Pure, Hybrid ning Power. Neist Pure võimaldab liigelda vaid elektrijõul ning seda kuni 50 kilomeetri ulatuses, akude laadimiseks kulub 5 tundi. Hybrid režiimil kasutab auto paralleelselt diisel- ja elektrimootorit, võimaldades nõnda läbida korraga kuni 999 kilomeetrit.

Maksimaalse sõiduelamuse saamiseks tuleb valida Power režiim. Sel juhul on juhi käsutuses korraga 285 hobujõudu ja 640 Nm, kiirendus 0-100 km/h võtab aega 6,2 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles