Skype'i eestlasest looja asutab maailmalõppu uuriva keskuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype'i eestlasest looja asutab maailmalõppu uuriva keskuse.
Skype'i eestlasest looja asutab maailmalõppu uuriva keskuse. Foto: SCANPIX

Skype'i eestlasest looja Jaan Tallinna kaasabil luuakse Cambridge'i ülikooli juurde Eksistentsiaalse riski uurimise keskus, mille eesmärk on vaadata, millist ohtu kujutab inimese loodud tehnoloogia.

Cambridge’I ülikoolis tegutsev filosoofiaprofessor Huw Price rääkis PC Pro’le, et keskuse asutamise idee tuli pärast kohtumist Jaan Tallinnaga.

«Ta ütles, et tema pessimistlikematel hetkedel tunneb ta, et sureb ennem tehisintellekti põhjustatud õnnetuse kui vähi või südamehaiguse tagajärjel. Olin intrigeeritud, et keegi, kes on selles tööstusharus kahe jalaga maa peal, näeb seda (tehisintellekti – toim.) nii tõsise probleemina, ja tema pühendumus selle vastu midagi ette võtta oli muljet avaldav,» rääkis Price.

Loodav keskus ei keskendu vaid n-ö robotite ülestõusule, vaid ka sellele, millised tagajärjed võivad olla inimese loodaval nano- ja biotehnoloogial.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles