Kuidas käituda, kui auto garantii hakkab lõppema?

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autodevool maanteel
Autodevool maanteel Foto: Corbis / Scanpix

Mida teha, et auto ka garantiiaja lõppedes muretult töötaks ja omaniku-esinduse vahel vastuolusid ei tekiks, rääkis ajakirjale Autoleht Inchcape Motors Estonia OÜ garantiispetsialist Silver Raud.


Et auto teeniks ka garantii lõppedes oma omanikku tõrkumatult edasi ning tehase vastutuse lõppedes oma raha eest kohe detaile vahetama ei peaks hakkama, on Silver Raua sõnul parim käia perioodiliselt hoolduses (see on ka üks garantii kehtimise alus) ning viimane hooldus teha paar kuud enne garantii lõppu.

Raua sõnul kontrollitakse auto hoolduses põhjalikult üle ja nii on võimalik kõrvaldada ka need vead, mis on ilmnenud viimase ja eelviimase hoolduse vahel ja mis ei pruugi veel endast tundagi anda.

Allauto OÜ töökoja juhataja Aare Arikas lisas, et kui margiesinduse varasema tööga rahul ei olda, on enne garantiiaja lõppemist auto sõltumatus kohas ülevaatamine hea mõte, kuid seejuures tuleb ettevaatlik olla: mõnikord praagitakse tehnoülevaatusel mõni auto välja terve hulga veermiku vigadega, kuid siis selgub, et auto on täiesti korras.

Oma kahtlused ja kaebused auto tehnilise seisu kohta tasuks Arikase sõnul viimases hoolduses töökäsule lasta kirja apnna ja kui viga siis ei leitagi-parandata, on pärast garantiiaja lõppu remondivajaduse tekkel millele toetuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles