Veho ootab uute autode turul 3-protsendilist kasvu

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Honda CR-V.
Uus Honda CR-V. Foto: SCANPIX

Samal ajal kui majandusanalüütikud ootavad lähiaastatel majanduskasvu aeglustumist, soosib madal Euribor laenamist ja eraisikute liisingfinantseerimisega autoostu, mistõttu prognoosime selleks aastaks Eesti autoturule väikest, ligi 3-protsendilist müügitõusu uute sõiduautode osas, teatas Veho Eesti juhatuse esimees Ando Nõel.

Honda sõiduautode müügi osas on Veho Eesti planeerinud algaval aastal võrreldes autoturu tagasihoidliku kasvuga suuremat tõusu. Julge ennustuse aluseks on möödunud aasta lõpus Eestisse jõudnud uue põlvkonna populaarne linnamaastur Honda CR-V. Ostuhuviliste positiivne reaktsioon lubab ka julgemaid müügiprognoose.

2013. aastal täieneb Citroëni mudelivalik: Eestisse on juba jõudnud uus keskklassi kuuluv sõiduauto Citroën C-Elysée. Uus mudel, mille soodne hind ja atraktiivne välimus on head müügiargumendid, täiendab senist Citroëni sõidukitevalikut ning peaks aitama Citroënil konkurentsivõimet ja positsiooni turul säilitada. Turuosa kasvu Veho Eesti Citroënile kohalikul turul alanud aastal planeerinud ei ole.

Kasutatud autode osas planeerib Veho Eesti samuti väikest müügikasvu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles