Viru keskus paigaldas parklasse kokkupõrkeandurid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru keskuse parkla.
Viru keskuse parkla. Foto: Peeter Langovits
Viru keskus katsetab oma parklas autode kaitsesüsteemi – toetuspostide ümber on paigaldatud ohutuskaitsmed, mis annavad võimalikust kokkupõrkest märku helisignaaliga.

Ohutuskaitsmete andurid hoiatavad autojuhti, kui ta manööverdades tugisambale liiga lähedale sõidab. Juhul, kui autojuht heli ei märka, aitavad spetsiaalsed pehmendustega kaitsmed vältida autole tekkivaid suuremaid kahjustusi.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul on uue tehnoloogilise lahenduse eesmärk aidata klientidel ennetada autoga manööverdamisel ja tagurdamisel kokkupõrget hoone toetuspostidega.

«Parklates kannatada saanud autode probleemiga on kokku puutunud paljud kaubanduskeskused ning meil on hea meel olla esimesed Eestis, kes on klientidele selles osas appi tulnud,» lausus Vasar.

Kaitsmeid paigaldava ja hooldava ettevõtte Alternative Media Grupi esindaja Jan Eric Ivandi lisas, et samasuguseid seadmeid on varem kasutatud Rootsis politseiparklates ning sealse kogemuse põhjal võib väita, et autode kriimustamine parklates väheneb märgatavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles