Elektriautode GPS seade tühjendab auto lisaaku

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto Mitsubishi i-MiEV.
Elektriauto Mitsubishi i-MiEV. Foto: Margus Ansu

Sotsiaaltöötajate elektriautode talvistele hädadele lisandus veel auto abiaku kiire tühjenemine autodele varem paigaldatud GPS jälgimisseadme tõttu.

Probleemid väikese aku tühjenemisega tekivad nendel sotsiaaltöötajatel, kes sõidavad lühikest maad, kirjutab Saarte Hääl.

Kui suur aku on täis laetud, siis sama süsteemiga lisaakut laadida ei saa. Tavalaadijaga laadimine võtab aga tunde. Probleem kerkis eriti teravalt esile pärast pikki pühasid, mil autod seisid, aga GPS «sõi» akut edasi.

Silberauto müügiesindaja Mattias Vahter tunnistab, et pärast pühi pöördusid sotsiaaltöötajad tõesti tema poole probleemiga, et elektriauto seistes jooksid autol akud tühjaks.

GPS jälgimisseadmed paigaldati autodele sotsiaalministeeriumi tellimusel teise firma poolt ja müügiesindaja ei oska öelda täpset põhjust, miks voolutarbimine toimub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles