Lexus IS-F Evolution - veelgi võimsam, veelgi kiirem

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lexus IS-F.
Lexus IS-F. Foto: Lexus

Tundub, et Lexus pole rahul oma väikseima mudeli IS sportlikuma versiooniga IS-F, sest mitmete allikate spekulatsioonide kohaselt tuuakse järgmiseks suveks müügile veelgi võimsam versioon IS-F Evolution.


Samas pole ka praeguse Lexuse viieliitrisele V8-le midagi ette heita, sest paigalt sajani kiirendab see 4,8 sekundiga ning suudab tippkiiruseks näidata 270 km/h, kirjutab

Autonet.ee

.

Uus Evolution peaks aga suutma veelgi enamat. Seni on teada vaid niipalju, et kuna auto pannakse süsinikudieedile, siis kaotab see kaalust umbes 140 kilogrammi.

Kaheksasilindrilise bensiinimootori võimsuseks peaks tulema 417 hobujõudu ning välimusele lisandub agressiivsust ja paremat survejõudu pakkuvad aerodünaamilised elemendid.

Paraku ei saa uue mudeli üle rõõmustada kuigi paljud, sest seda koostatakse vaid 500 eksemplari, millest suurem osa müüakse koduturul Jaapanis. Auto hinnaks peaks aga kujunema ligikaudu 3 miljonit Eesti krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles