Mazda ja Fiat allkirjastasid Alfa Romeo rotsteri tootmise lepingu

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alfa Romeo Spider.
Alfa Romeo Spider. Foto: Carscoop

Mazda Motor Corporationi ja Fiat Group Automobiles S.p.A. möödunud aasta 23. mail väljakuulutatud koostööplaan hakkab ilmet võtma, kirjutab Whatcar?.

Kaks autotootjat allkirjastasid lepingu, mille järgi Mazda hakkab oma Hiroshima tehases Fiati kontserni jaoks ehitama kahekohalist rotsterit. Uus sõiduk saab ninale Alfa Romeo embleemi ja peab aitama kuulsal Itaalia margil ülemaailmselt läbi lüüa.

Tehniliselt hakkab Alfa rotster põhinema järgmise põlvkonna Mazda MX-5-l, kuid – nagu lepinguski kirjas – Fiat ja Mazda loovad kaks väliselt erinevat, pilkupüüdvat ja margi traditsioonidega kooskõlas olevat autot. Parima osana uudisest tuleb märkida, et uus Alfa saab tagaveo.

Loodavate autode välimusest veel mingit teavet ei ole, kuid loodame, et ületuleval aastal hakkab Hiroshima tehasest väljuma midagi sama kaunist kui Pinifarina loodud Alfa Romeo Spider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles