Mitsubishi kutsub pidurivea tõttu tagasi pea pooled toodetud iMievid

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitsubishi iMiEV
Mitsubishi iMiEV Foto: AFP /Scanpix

Mitsubishi teatas, et kutsub avastatud pidurivea üle maailma tagasi 14 700 elektriautot, seehulgas pea pooled iMievid.

Jaapanis kutsutakse tagasi 3400 i-Mievi elektriautot ning lisaks rohkem kui 2400 MINICAB-Mievi sõidukit, kirjutab Reuters.

Välisturgudel, peamiselt Euroopas, kutsutakse tagasi 8900 i-MiEVit. Kui suur osa tagasikutsututest müüdi PSA Peugeot Citroeni iOn ja C-Zero nime all, ei soostunud ettevõte Reutersile ütlema.

Reutersi hinnangul moodustab tagasikutsutavate iMievite ja MINICAB-Mievite arv pea poole nende senisest tootmisarvust.

Mitsubishi avalduse kohaselt võib tagasikutsutavatel sõidukitel õhku pidurivõimendile saatev elektriline pump olla vale kujuga või kahjustatud, mistõttu võib pikeneda pidurdamisel täielikuks peatumiseks kuluv aeg. Praeguse seisuga ei ole autotootja andmetel keegi antud probleemi tõttu viga ega surma saanud.

Mitsubishi volitatud edasimüüja Silberauto avalike suhete spetsialist Andero Kaha ei osanud öelda, kas ja kui palju i-Miev'eid Eestis tagasi kutsutakse, öeldes, et infot selle kohta, millistes Euroopa riikides teenindusse kutsumine aset leiab, praegu veel ei avaldata. Mitsubishi Motorsi andmetel ei ole pidurivõimendi probleemid olnud ühegi liiklusõnnetuse põhjustajaks.

2013. aasta jaanuari alguse seisuga oli Eestis maanteeameti statistika andmetel arvel 508 Mitsubishi iMievit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles