Reuters: Elektriautod liiguvad järgmisse tupikusse

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hübriidauto Toyota Avalon Detroidi autonäitusel.
Hübriidauto Toyota Avalon Detroidi autonäitusel. Foto: STAN HONDA/AFP

Jaapani kahe suurema autotootja, Toyota ja Nissani otsused elektriautode arendamisel tagasi tõmbuda, tähendab, et akudel töötavad autod pole veel tänavate vallutamiseks valmis ja võib olla ei saa seda ka kunagi olema, kirjutab Reuters.

Selle asemel on Aasia, Euroopa ja Põhja-Ameerika autotööstuse juhtide tähelepanu liikumas ebatavalise, kuid paljulubava alternatiivkütuse poole, milleks on vesinik, kirjutab uudisteagentuur.

Tarbijate väike huvi elektriautode vastu põhjustas president Obama administratsiooni eelmisel nädalal loobuma ambitsioonikast kavast 2015. aastaks panna teedele miljon elektriautot.

Seni kõige valjuhäälsem elektriautode propageerija, Nissani tegevjuht Carlos Ghosn teatas detsembris strateegilisest muutusest hübriidautode arendamise suunas. Seda muutust nähakse, et Ghosn on mõistnud, et tema ambitsioon müüa sadu tuhandeid akudel liikuvaid Nissan Leafe’i, on ebaõnnestunud.

Selle asemel plaanib Nissan järgida pearivaali, Toyota eeskujul arendada järgmist tehnoloogilist läbimurret lubavat kütuseelemente, mis muudab vesinikku energiaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles