Briti mees võttis Youtube’i ja Google’i abil sünnituse vastu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetis leiduvad õppematerjalid aitasid mehel sünnituse vastu võtta
Internetis leiduvad õppematerjalid aitasid mehel sünnituse vastu võtta Foto: Internet
Inglismaal Cornwallis võttis insenerina töötav mees oma abikaasa sünnituse vastu, olles eelnevalt kiirkorras internetis leiduvate õppematerjalidega tutvunud.

Marc Stephens otsustas end sünnitust puudutavate materjalidega kurssi viia, kui tema rase naine Jo end ebamugavalt tundma hakkas, kirjutab BBC News.

Nelja tunni pärast algas naisel enne kiirabi saabumist sünnitus ning Stephens oli sunnitud selle ise vastu võtma.

«Otsisin Google’ist fraasi «kuidas sünnitust vastu võtta», vaatasin paari videot ja põhimõtteliselt tuupisin kõik pähe,» meenutas Stephens.

Mehe abikaasa ütles, et plaanis küll kodus sünnitada, aga ei arvanud, et see niimoodi välja kukub. «Ärkasin ja sain aru, et mul olid iga viie minuti tagant tuhud,» sõnas proua Stephens.

«Ajasin Marci üles ja me helistasime ämmaemandale, aga neil kõigil oli nii palju tegemist, et nad ei saanud meie juurde tulla ja soovitasid kiirabi kutsuda. See kõik algas enne, kui nad kohale jõudsid,» meenutas naine.

Kuna Marc Stephens oli mõne tunni eest end sünnitamisega kurssi viinud, oskas ta abikaasale toeks olla. «Videod andsid mulle kindlustunde. Usun, et oleksin ka ilma hakkama saanud, aga videote vaatamine tegi asja palju lihtsamaks,» rääkis nelja lapse isa.

Stephens lisas, et ei tundnud sünnitust vastu võttes mingit paanikat. Pärast 2,4 kilo kaalunud poja Gabrieli sündi viis ta ema ja lapse Treslike’i haiglasse, kus mõlemad täiesti terveks tunnistati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles