Lotus kavandab uusi Evora versioone

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lotus

Kaks+kaks istmepaigutusega Lotus Evorast peaks 2012. aastaks välja tulema mitu uut versiooni.


Briti väljaanne Autocar kirjutab mudeli ühe disaineri Steven Crijns väljaöeldule viidates, et ühena uutest versioonidest nähakse pehme katusega modifikatsiooni, vahendab

Autonet.ee.

Katuse osas aga lähevad eri allikate arvamused lahku. Peetakse võimalikuks nii selle kokkupakkimist esiistmete taha, mis nõuaks tagumise istmerea kaotamist, kui ka pelgalt katuse keskmise osa eemaldatavaks muutmist.

Lähiaastatel kavatseb Lotus oluliselt kasvatada ka Evora mootori- ja ülekandevalikut. Võimalik, et juba järgmisel aastal ilmub tavapärase kuuekäigulise manuaali kõrvale roolilt juhitav automaat. Kas topeltsiduritega või ilma, pole hetkel teada.

Lisaks ilmub mingi aja pärast ka 350- kuni 400-hobujõuline versioon, millele järgneb veelgi võimsam modifikatsioon, ilmselt siis ringradadel kihutamiseks.

Seni pakutakse Lotus Evorat Toyota päritolu 3,5-liitrise kubatuuriga kuuesilindrilise bensiinimootoriga, mille võimsus küünib 280 hobujõuni. Inglismaal maksab selline kooslus alates 47 500 naelast (826 500 kroonist).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles