Toyota, Mazda, Honda ja Nissan kutsuvad üle maailma tagasi 3,4 miljonit autot

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota logo.
Toyota logo. Foto: SCANPIX

Jaapani autotootjad Toyota, Mazda, Honda ja Nissan kutsuvad juhi kõrvalistuja õhkpatjade avanemist puudutava probleemi tõttu tagasi üle 3,4 miljoni auto.

Toyota kutsub tagasi kokku 1,73 miljonit sõidukit, neist 490 000 Euroopas, kuna juhi kõrvalistuja õhkpadjad ei pruugi õigeaegselt toimida, ütles autotootja kõneisik Ryo Sakai Reutersile.

Bloombergi andmetel on Toyota tagasikutsutavate autode seas 2002. aasta novembrist kuni 2004. aasta märtsini valmistatud Corolla ja Camry mudelid.

Defekti on Toyota andmetel täheldatud kuuel korral, ühtegi vigastust ega surma ei ole see veel põhjustanud.

Honda teatas, et kutsub tagasi umbes 1,14 miljonit sõidukit, Nissan 480 000 sõidukit ning Mazda 45 500 sõidukit.

Vigaseid õhkpadjasüsteeme tarnis autotootjatele Jaapani autoosade valmistaja Takata Corp, mis on oma viga ka tunnistanud, Bloombergi andmetel toimus vigaste täispuhumissüsteemide tootmine aastatel 2000-2002.

Toyota Eesti turundusspetsialisti Reili Kaibaldi sõnul on Eestis tagasikutsutavad mudelid ja nende väljalaskeaastad veel täpsustamisel, misjärel võetakse klientidega ka isiklikult ühendust ning kutsutakse nad kontrolli ning vajadusel remonti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles