Tesla konkureerib tulevikus Porsche 911 Turboga

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Roadster.
Tesla Roadster. Foto: SCANPIX

Nelja aasta pärast toob USA elektrisõidukite tootja Tesla senise Roadsteri asemel müügile uue neljakohalise sportliku mudeli, mis peaks olema võimeline konkurentsi pakkuma Porsche 911 Turbole.


Tesla tegevjuht Elon Musk andis intervjuu Briti väljaandele Autocar, kus ta ütleb, et kuigi tööd uue mudeli kallal pole veel isegi alanud, on siht silme ees juba täiesti selge, kirjutab

Autonet.ee

.

Uus masin ehitatakse sedaani Model S põhjale ning see on olenevalt ostja tahtest kas taga- või siis nelikveoline. Lisaks ilmub masinast ka avatud versioon, kusjuures tagaistmetel reisijatel on Porsche 911-st 20 protsendi võrra enam ruumi.

Seniks, kuni uus mudel valmib, tahetakse esitleda veel kahte elektriautot, mis töötatakse välja koostöös Daimleriga. Mäletatavasti ostis viimane mai keskel 10 protsenti Tesla aktsiatest.

Esimeseks pääsukeseks on Smarti elektriline variant, mis peaks esitluseni jõudma veel käesoleval aastal. Teine mudel on samuti odav linnaauto, kuid selle omadusi ja parameetreid veel ei avalikustata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles