Test: sale ja kena miniarvuti Asuselt

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Asuse veebilehelt.
Fragment Asuse veebilehelt. Foto: Postimees.ee
Asus on välja tulnud uue ja varasematest mudelitest õhema, kergema ja stiilsema miniarvutiga Eee PC 1008HA Seashell. Norra PC World testis uustulnukat ning peab seda paarist puudusest hoolimata üheks atraktiivsemaks miniarvutiks üldse.

Eee PC 1008HA Seashell on oma 1,05 kilogrammiga 10-tolliste ekraanidega arvutite klassis üks kergemaid. Inimesele, kes on harjunud kaasas kandma 1,4-1,5-kilost arvutit, loeb mõnesajagrammine vahe rohkem, kui esialgu arvata võib. Paksus jääb vahemikku 1,8-2,6 sentimeetrit ning kumerad nurgad jätavad mulje nagu oleks arvuti veelgi õhem.

Protsessoriks on Asus valinud Intel Atom N280 (1,66 GHz) ja kuigi Atomi-põhistel miniarvutitel pole jõudluses tavaliselt suurt vahet, osutus Seashell üheks kärmemaks väikseks masinaks, mis testijate kätte seni sattunud.

Aku peab vastu neli tundi ja 52 minutit. Kuigi see on üsna hea tulemus, peitub akus ka arvuti üks suuremaid kitsaskohti – aku on sissemonteeritud ja seda pole võimalik vahetada.

LED-taustavalgusega ekraan sai taas kiita ning samuti suurendamist võimaldav puutepadi ja klahvistik. Viimase laius küündib 92-protsendini tavasuuruses klaviatuurist ning seetõttu on kirjutamine mugav. Omaette klahvid on WLANi ning Bluetoothi kinni- ja lahtikeeramiseks.

Kõvaketas on 160-gigabaidine ja sellele lisandub online`is kümme gigabaiti virtuaalsel kettal nimega «Eee Storage».

Mälu on ühe gigabaidi jagu ja siin ilmneb teine oluline puudus – mälu ei ole võimalik lisada. Neile, kes plaanivad arvutile peale panna Windows 7, võib see olla üsna otsustav, sest see opsüsteem tunneb end hästi kahe või enama gigabaidi korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles