Nissan lubas aastaks 2020 isesõitvaid autosid müüma hakata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nissani logo.
Nissani logo. Foto: Scanpic

Nissan teatas, et nad on valmis aastaks 2020 isesõitvad autod turule tooma.

Jaapani autotootja sõnul hakkavad nad pakkuma mitmeid, masskasutamiseks valmis sõidukeid, mis on võimelised iseseisvateks toiminguteks, kirjutas Reuters.

Isesõitvaid autosid hakatakse tarbijatele müüma «realistlike hindade eest». Nissani eesmärk on pakkuda iseseisvaid autosid kahe sõidukigeneratsiooni kõikide mudelite puhul – seda 10-12 aasta jooksul pärast 2020. aasta esmaesitlust.

Ettevõtte väitel on nad iseseisvaid sõidukeid arendanud ja uurinud juba aastaid koostöös selliste tippülikoolidega nagu Massachusettsi tehnoloogiainstituut, Stanford, Oxford, Carbegie Mellon ja Tokio ülikool. Järgmisel kevadel valmib Jaapanis ringrada, kus iseseisvaid autosid testima hakatakse.

Google teatas oma iseseisvate autode programmist 2010. aastal ja on ehitanud ja testinud mitmeid versioone, sealhulgas ühte, mis põhineb Toyota Priusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles