Laupäeviti jääb avatuks neli liiklusregistri bürood

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Seoses Maanteeameti ja Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse ühinemisega ühtlustatakse juulist liiklusregistri büroode lahtiolekuajad, kuid erandina jäävad laupäeval kliente teenindama Tartu, Pärnu, Jõhvi ja Saue büroo.

Pea kõik liiklusregistri bürood hakkavad uuest kuust olema avatud tööpäeviti kella 8.45st kella 17ni. Tartu, Pärnu, Jõhvi ja Saue büroo teenindusajad aga ei muutu.

Otsus klienditeeninduse üleriigiliseks ühtlustamiseks on tingitud efektiivsema töökorraldusliku mudeli ellurakendamisest ning vajadusest tagada büroode ja kesksete tugiosakondade tihedam koostöö registrisse tulevate sõidukite kontrollimisel.

Eesti Riiklik Autoregistrikeskus palub klientidel pöörata tähelepanu sellele, et sõiduki omandiõigus läheb müüjalt ostjale üle ostu-müügi vormistamise hetkel, mitte sõiduki registreerimisel, mistõttu on kliendil müügitehingut võimalik vormistada mistahes päeval ja kellaajal.

Registris olevat sõidukit ostes on uuel omanikul kohustus omandatud vara ostu-müügi lepingu alusel viie tööpäeva jooksul ümber registreerida, mis tähendab, et kliendil on sõiduki oma nimele vormistamiseks aega reaalselt üks nädal. Lisaks saab registris oleva sõiduki puhul omanikuvahetust vormistada internetis paberivaba ARK keskkonnas 24 tundi ööpäevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles