Tulekul Aston Martini üheliitrine väikeauto

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Autonet.ee

Briti sportlike luksusautode tootja Aston Martin on alustanud uue mudeli loomist, turule jõuab masin nimetuse Cygnet all.

Laiatarbekaubaks see aga ei saa, kuna üheliitrise bensiinimootoriga sõiduvahendi ostuõiguse saab vaid koos mistahes teise Aston Martini sportauto soetanud klient. Asja tuum seisneb keskkonnasõbralikkuses ning Cygnet oleks alternatiiviks lühikestele linnasõitudele, kirjutas Autonet.ee.

Päris jalgratast britid seekord leiutama ei hakanud ning tegu on praktiliselt täieliku Toyota iQ koopiaga, millel muudetakse vaid kere disaini. Sõlmed ja jõuallikad aga jäävad samaks. Loomulikult valitakse salongi viimistlemiseks kvaliteetsemad ja kallimad materjalid.

Valmis väikeautot võivad Aston Martini omanikud osta juba järgmisel aastal. Ettevõte ise loodab aastas maha müüa umbes tuhat või kaks uut subkompakti hinnaga ümmarguselt 20 000 Inglise naela, mis ületab Toyota iQ oma pea kahekordselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles