Internet aitab seiklejatel sponsoreid leida

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satelliidipilt troopilisest tormist.
Satelliidipilt troopilisest tormist. Foto: Reuters / Scanpix

Inimtühjadesse paikadesse suunduvad ekspeditsioonid võivad tänu satelliitsidele oma käekäigust internetis pidevalt teada anda; koduleheküljed annavad sponsoritele hea võimaluse end tutvustada.


Reid Stowe võttis koos oma kaasaga 70 jala pikkusel jahtlaeval ette 1000 päeva pikkuse merereisi, mille jooksul purjetajad kordagi maale ei astu, kirjutab Toptechnews.com. Seetõttu pole mingit mõtet sponsorkirjades särki kanda, kuna purjetajad ei kohta ligi kolme aasta jooksul kedagi, kes sponsori turundussõnumit võiks näha.

Kapten Stowe üritab oma retkega modelleerida näitaks reisi Marsile, mille jooksul kosmonaudi peavad samuti suhtelises eraldatuses viibima. Päriselt see küll korda pole läinud, sest tema naiskaaslane Soanya jäi rasedaks ning läks maale sünnitama. Mees jätkas ekspeditsiooni.

Pole mingit majanduslikku mõtet toetada meest, kes üksi üle põhjanaba tahab suusatada, sest jääkarud kuigi palju ei tarbi - või kui, siis ainult sponsori reklaamkirjadega jope sisu. Reid Stowe ja teised sellised seiklejad kasutavad ära internetivõimalusi, mis loovad toetajatele huviväärse publiku.

Stowe koduleht on midagi palju enamat, kui napisõnaline blogi stiilis: «Tuul NNW, suured lained.» Üle satelliitühenduse annab ta elust jahi pardal regulaarset reportaaži, alates reaalajas asukohamäärangust kuni videolõikudeni tormidest ja mereelukatest. Kodulehelt saab ka osta ekspeditsiooniteemalisi suveniire.

Ilma internetiühenduseta ei oleks kapten Stowe oma ettevõtmisele finantsabi leidnud, ütleb Jeff Blumenfeld, raamatu «Sa tahad minna kuhu?" autor. Sama kehtib ka mehe kohta, kes läbis golfiballe lüües terve Mongoolia ja mägiratturi, kes sõitis Põhja-Ameerika madalaimast pinktsit Death Valleyst kõrgeimasse, Mt McKinley tippu.

Reid Stowe'i netilehekülg on siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles