Jaguar tutvustas uut XJ

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaguar

Eile õhtul viidi Londonis läbi uue Jaguar XJ esitlus ning mudelit saab juba ka tellida - kaasa arvatud Eestis, kuigi täpset hinnakirja veel ei ole.


Sõltuvalt varustusest 1,2 - 2 miljonit krooni maksva sõiduki saab kätte alates 2010 aasta algusest, kirjutab

Autonet.ee

.

Uue Jaguari esitlusel toodi mitmel korral välja vajadus Jaguari populaarsuse uueks tõusuks, mis viimase XFi turuletoomisega juba alguse sai. Uue XJ kere ehitatakse alumiiniumist ning üldse kasutatakse auto juures kõige kaasaegsemaid tehnoloogiaid - pilkupüüdvast ja dünaamilisest siluetist rääkimata.

XJ uue põlvkonna mootorivalikusse kuuluvad ökonoomsemad kolmanda põlvkonna bensiini- ja diiselmootorid. Diislitest pakutakse kolmeliitrist V6, bensiini põletavatel V8 mootoritel on töömahtu kahe liitri jagu enam. Olenevalt seadest on need kas vabalt hingavad või ülelaadimisega. Viimasel juhul on võimsuseks 470 hobujõudu.

Sõidu mugavuse ja ohutuse tagavad õhkvedrustus ning mitmed elektroonilised abimehed. Salongis istujatel on kasutada GPS, DVD ning 1200-vatine Bowers & Wilkinsi audiosüsteem.

Tähtsaks peetakse uue Jaguari juures selle materjalide keskkonnasõbralikkust, kus 50 protsenti kasutatavast on taaskäideldav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles