Peugeot RCZ saab reaalsuseks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peugeot

2007. aasta septembris Frankfurdi autonäitusel tutvustatud ideeauto 308 RCZ läheb tootmisesse ning Eestiski saab selle soetada juba järgmise aasta kevadel.


Kompaktne 2+2 kupee läks tootmisesse eesmärgiga luua eksklusiivne, emotsioonidest tulvil auto, mis on suunatud moodsale, ülinõudlikule ja asjatundlikule kliendile, teatas Peugeot.

RCZ proportsioonid (kõrgus 1,36 m), põhjalikult viimistletud kerekuju ja topeltkumerusega katus tagavad tootja teatel optimaalse aerodünaamika, millele annab oma panuse ka liikuv tagaspoiler, mis olenevalt sõidukiirusest oma asendit muudab.

Lansseerimisel on RCZ saadaval kolme erineva Euro 5 normidele vastava mootoriga: 1,6 THP 200 hj (6- käiguline manuaalkäigukast), 1,6 THP 156 hj (6-käiguline manuaal- või automaatkäigukast) ning 2,0 HDi 163 hj (6-käiguline manuaalkäigukast).

Iga klient saab soovi korral oma autot personaliseerida. Vallikus on süsinikkiust katus, erinevates värvitoonides katusekaared (must kroom, beež), erineva töötlusega 18- ja 19- tollised veljed (must matt, must läikiv, tumehall, teemant), mustad lakitud keredetailid, süsinikkiust peeglikorpused.

RCZ hakkab valmima Austria väikelinnas Grazis asuvas eksklusiivsete autode monteerimisele spetsialiseerunud tootmiskeskuses Magna Steyr. Kõigest kaks aastat pärast ideeauto esitlust astub RCZ septembris 63. Frankfurdi autonäitusel rahva ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles