Lexus siseneb kompaktautode turule

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lexuse logo
Lexuse logo Foto: AFP / Scanpix

Toyota toob sügisesel Frankfurdi näitusel oma luksusbrändi Lexus all välja uue ideeauto C-Premium, mis vastab ligi 90 protsendi ulatuses tulevasele seeriamudelile, mida näeb aga juba kevadisel Genfi näitusel.



Briti väljaande Autocar andmeil pole uue Lexuse seeriamudeli nime veel paika pandud. Hetkel peetakse võimalikuks kahte tähekombinatsiooni: BS või CS, vahendab

Autonet.ee

.

Küll aga on teada, et masina südameks saab olema hübriidajam, mis koosneb 2,4-liitrise kubatuuriga sisepõlemis- ja elektrimootorist. Hübriidi summaarseks võimsuseks on 187 hobujõudu. Sama jõuallikat kasutatakse alates juuli keskpaigast USAs müüki jõudnud mudelil Lexus HS 250h.

Oletatakse, et Euroopasse jõuab uus Lexus 2010. aasta sügisel ning hakkab turul oma eksistentsi eest võitlema Audi A3 ning 1. seeria BMW-ga. Uue mudeli hind peaks kujunema väiksemaks kui diiselmootoriga sedaanil Lexus IS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles