Juhtimisõigusest loobuda ei saa

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiload
Juhiload Foto: Andres Teiss

Postimees.ee bürokraatiateemalisele üleskutsele vastanud lugeja sõnul pole Eestis võimalik loobuda sõiduki juhtimisõigusest.

Lugeja soovis sügavalt isiklikel põhjustel juhtimisõigusest loobuda, kuid autoregistrikeskusest uurides selgus, et selline asi pole võimalik.

«Ainus viis juhtimisõigusest lahti saada on siis, kui riik selle ära võtab. Minu meelest on kummaline, et ükskõik millest on muidu võimalik ise loobuda, isegi kodakondsusest, aga mitte sõiduki juhtimisõigusest,» imestas ta.

Maanteameti avalike suhete spetsialist Timo Vijar ütles, et juhtimisõigus tunnistatakse kehtetuks, kui see on saanud pettuse teel ja kui see on välja antud võltsitud või valeandmeid sisaldava dokumendi alusel.

Ise saab juhiloa liiklusregistri büroosse tagasi tuua, kui see on rikutud. Vijari selgitusel tähendab see sisuliselt seda, et inimene, kes soovib juhtimisõigusest loobuda, toob oma juhiloa büroosse ja seal muudetakse see kasutuskõlbmatuks.

«Juhtimisõigus on õigus, mitte kohustus ja seda õigust ei ole isik kohustatud realiseerima,» lisas Vijar Postimees.ee lugeja murele kommentaariks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles