Suvel netis surfanud laste lemmikteemade sekka kuulusid seks ja porno

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Turvatarkvara tootja Symantec koostas nimekirja otsisõnadest, mida Ühendriikide lapsed suvevaheajal internetis surfates kõige rohkem kasutasid. Esikümnesse jõudsid ka «sex» ja «porn».

Esikolmiku moodustasid siiski süütud, erinevatele interaktiivsetele portaalidele viitavad märksõnad: «youtube», «google» ja «facebook». «Sex» oli enamkasutatud otsisõnades neljas, sellele järgnesid «myspace» ja «porn».

Eesti infoturvalisuse portaali Arvutikaitse.ee üks tegijatest Hillar Põldmaa avaldas arvamust, et ka Eesti laste enamkasutatud otsisõnade topp võib sarnane välja näha. «Tõsi, see uuring on tehtud Ameerikas, kuid ülima tõenäosusega ei erine eesti lapsed palju samaealistest välismaa lastest,» kirjutab ta.

Põldmaa arvates näitab antud statistika, et lastearstide soovitusi - hakata juba lasteaia lõpurühmades tegelema seksuaalharidusega – tuleks tõsiselt võtta. Samuti tuleks tõsiselt kaaluda esmase arvuti- ja meediahariduse toomist sellesse vanusegruppi.

Lisaks koputab arvutikaitsja emmede-isside südametele – lastega tuleb rääkida. Millele ühel või teisel juhul tähelepanu pöörata, aitab mõelda lastele suunatud arvutikaitse lehekülg, mis asub aadressil http://laste.arvutikaitse.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles