Aston Martin tõi Frankfurdis rahva ette Rapide

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aston Martin Rapide.
Aston Martin Rapide. Foto: AP / Scanpix

Frankfurdi näitusel viidi läbi vahest üks käesoleva aasta oodatuimaid sündmusi autonduses - kolm aastat tagasi Detroidis näidanud samanimelise ideeauto põhjal valminud Aston Martin Rapide esitlus.


Erinevused idee- ja seeriamudeli vahel seisnevad vaid tagumises põrkerauas ning osade õhukogujate kadumises ninaosast, kirjutab

Autonet.ee

.

Uut Aston Martinit edasiviiv jõud peitub kuueliitrises kaheteistkümne silindriga bensiinimootoris, mille võimsuseks lubatakse 470 hobujõudu ning maksimaalseks pöördemomendiks 600Nm. Käigukastiks on roolilt labadega juhitav Touchtronic 2 kuuekäiguline automaatkast.

Auto dünaamilist võimekust pole veel avalikustatud, kuid varem on paigalt sajani kiirenduseks pakutud umbes nelja sekundit. Tippkiirus peaks Rapidel küündima peaaegu 300 km/h.

Luksusautodega võrreldes on uuel Aston Martinil pagasiruumi suhteliselt arvestatavalt. Kui tagumise istmerea seljatoed alla lasta, lasta mahutab masin 301 liitri asemel juba 750 liitrit.
Mudeli tootmine pannakse käima Austrias Magna Steyri tehases. Veel sel aastal liinidele jõudva Rapide tarned jäävad siiski järgmise aasta esimesse kvartalisse.

Igal juhul on automaailm saanud ühe uskumatult ilusa auto võrra rikkamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles