Frankfurdis esitleti uut Jaguar XJ

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaguar XJ.
Jaguar XJ. Foto: FRANK AUGSTEIN/AP

Kui juulis esitleti uut Jaguar XJ Londonis üsna kinnisel üritusel, siis nüüd jõudis masin Frankfurdis ka suuremate rahvahulkade ette.


Tellida on seda olenevalt riigist vőimalik juba mitu kuud. Esimesed eksemplarid jőuavad Eestisse 2010. aasta alguses ning maksavad vahemikus 1,2 kuni 2 miljonit krooni. Tellida on vőimalik nii tavalist kui ka pikendatud kerega versiooni, kirjutab

Autonet.ee

.

Jaguar XJ eripäraks on oma klassi kőige väiksem janu: AJ-V6D kolmeliitrine turbodiisel vajab saja kilomeetri läbimiseks kombineeritud tsüklis 6,8 liitrit vedelikku, süsinikdioksiidi emissioon seejuures jääb 184 grammi juurde kilomeetri kohta.

Elektrooniliselt juhitav kuueastmeline automaatkast valib JaguarDrive Selectori vői siis roolilt labade abil optimaalseima vői juhi poolt soovitud lülitusseade, valida on nii mugavat kui sportlikku ning ka vahepealseid vőimalusi.

Dünaamilise siluetiga auto kere valmistatakse kerguse huvides peamiselt alumiiniumsulamitest. Kasutusele on võetud ka mitmed uuenduslikud tehnoloogilised lahendused ning ohtralt elektroonikat. Viimastest on sőitjatel kasutada GPS, DVD ning 1 200-vatine Bowers & Wilkinsi audiosüsteem.

Loe lisaks: Jaguar XJ muutus Limo-Greeniks

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles