Lexuse superauto LFA läheb aasta pärast tootmisesse

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lexus

Lexuse teatel läheb Tokyo autonäitusel esitletav 4,8-liitrise V10-mootoriga varustatud kaheistmeline superauto LFA tootmisesse 2010. aasta lõpus, kuid seda vaid 500 eksemplaris.


Auto eelmüük algab juba 21. oktoobril 2009 ning 2012. aasta algusesse on lisaks planeeritud ka spetsiaalse värvivalikuga erimudeli ning ringrajasõiduks kohandatud mudeli tootmine.

Nullist sajani kiirendab LFA 3,7 sekundiga ning tippkiiruseks saavutab 325 km/h. Auto hinnaks kujuneb umbes 378 00 eurot ehk ligi 6 miljonit krooni.

Juhiiste asub LFA raskuskeskme lähedal. Tsentraalse istme kontseptsioon (iste esi- ja tagasilla vahel, lähemal sõiduki keskteljele) on saanud võimalikuks tänu käigukasti ja peaülekande teljelähedasele asukohale ning vertikaalasetusega kardaanile ja väljalasketorudele, mis vähendavad kesktunneli laiust.

Kuuekäiguline ASG-käigukast on varustatud vastupidavate sünkronisaatori blokeerimisrõngastega ja uudse käiguvahetuse täituriga. Neli valitavat sõidurežiimi ja seitsmeastmeline käiguvahetuskiiruse selektor, mis võimaldab käiguülesvahetust vaid 0,2 sekundiga, tagavad Lexuse teatel juhile parema kontrolli auto üle.

Ringrajale sobiva suurusega kõrgtehnoloogilised süsinikkeraamilised pidurikettad (CCM) ja elektroonilise juhtimisega pidurisüsteem tagavad autole Lexuse teatel ülijõudsa ja stabiilse pidurduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles