Lexus LFA saab võidusõiduversiooni?

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lexus LFA.
Lexus LFA. Foto: Lexus

Briti ajakirja Autocar tundmatuks jääda soovinud allika andmetel valmistab Lexus ette superauto LFA võidusõiduversiooni.


Kui Lexus LFA seeriatootmine läheb lahti järgmise aasta lõpus - kuivõrd 500 eksemplari koostamise juures on seeriatootmisest üldse kohane rääkida -, siis brittide väitel tulevat peagi pärast seda müügile ka hobikihutamisteks kohandatud madalama kaalu ja vastupidavamate sõlmedega mudel, vahendab

Autonet.ee

.

Autocar aga ei kõssagi sellest, kui palju siis standardse LFA 1,48-tonnisest kaalust alla tahetakse saada. Ka muude tehniliste modifikatsioonide nimistu on vaid spekulatsioonide tasemel.

Tavaline Lexus LFA komplekteeritakse 4,8-liitrise töömahuga V10 vabalt hingava bensiinimootoriga, mille võimsus küünib 560 hobujõuni. Komplekti kuulub kuuekäiguline robotiseritud käigukast ning Torseni diferentsiaal tagumisel sillal. 3,7 sekundi jooksul paigalt sajani kiirendava auto tippkiiruseks lubatakse 325 km/h.

LFA euroversiooni hinnaks kujuneb umbes 368 000 eurot ehk ligi 6 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles