Microsofti töötaja: Windows 7 jäljendab Mac'i kujundust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modell poseerib arvutiga, millele on installeeritud Windows 7 operatsioonisüsteem.
Modell poseerib arvutiga, millele on installeeritud Windows 7 operatsioonisüsteem. Foto: NICKY LOH/REUTERS
Microsoft disainieksperdi sõnul võeti Windows 7 kujundamisel eeskujuks Macintoshi arvutite operatsioonisüsteemi OS X välimus.

Simon Aldousi nimelise Microsofti töötaja kommentaarid ilmusid Suurbritannia arvutikaubanduse ajakirjas PCR, vahendab BBC News.

«Üks asi, mida inimesed Apple’i Macintoshi kohta väga sageli ütlevad, on see, et OS’i operatsioonisüsteem on fantastiline, kuna see on väga graafiline ja lihtsasti kasutatav,» rääkis Aldous ajakirjale.

«Püüdsime Windows 7 graafika puhul Maci välimust ja kasutustunnetust saavutada,» jätkas Aldous. «Arendasime märkimisväärselt graafilist kasutajaliidest, aga see tugineb väga stabiilsele Vista tehnoloogiale, mis on palju kindlam kui näiteks praegune Mac’i platvorm.»

Microsoft teatas Aldousi kommentaaride peale, et mees ei olnud Windows 7 arendamisega mingil moel seotud.

Windowsi kommunikatsioonijuht Microsoftis Brandon LeBlanc kirjutas ettevõtte ametlikus blogis, et Aldousi kommentaarid olid ebatäpsed ega vasta tõele.

«Kahjuks pärines see info Microsofti töötajalt, kes polnud Windows 7 disainimisega mingil moel seotud,» kirjutas LeBlanc.

«Vihakn, et pean seda oma töötaja kohta ütlema, aga tema kommentaarid olid ebatäpsed ja informeerimata,» lisas kommunikatsioonijuht.

Sellele vaatamata on mitmed olulised graafilised lahendused, mida Windows 7 puhul on kasutatud, tõepoolest sarnased Maci OS X'iga. Ometi pole kumbki ettevõte siiani sarnasuste osas ametlikku avaldust teinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles