Noble’i asutaja valmistab uut superautot

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noble M600.
Noble M600. Foto: Noble

Noble Automotive'i asutaja ja endine omanik Lee Noble lubab juba üsna pea tulla välja uue superautoga ning lõi selleks ettevõtte Fenix Automotive.


Esimest taiest selle kaubamärgi all loodetakse avalikkusele demonstreerida juba järgmisel aastal, kirjutab

Autonet.ee

.

Lee Noble'i sõnul alustati uue superauto väljatöötamisega juba 2008. aastal. Noble Automotive'ist lahkumisest oli selleks ajaks möödunud kaks aastat ning mees ei suutnud ilma autodeta kuidagi hakkama saada.

Aga nagu vanasõna ütleb, ise tehtud - hästi tehtud. Praeguseks ollakse sõidukiga juba nii kaugel, et esimesed proovisõidudki tehtud. V8 bensiinimootor asub masina telgede vahel ning suudab auto kiiruseni 160 km/h lükata vähem kui seitsme sekundiga.

Uuest superautost peaks saama üks aastasaja dramaatilisemaid sõidukeid. Konstruktsioonilt suhteliselt lihtne, kuid väga dünaamiline ning superheade juhtimisomadustega.

Muide, Fenix Automotive alustab autode koostamisega Lõuna-Aafrikas, kus ka esimesed Noble M12-d valmisid. Suurbritannias hakkab see maksma ümmarguselt 75 000 naela. Auto esimesed fotod või sketšid avaldatakse järgmise aasta alguses, seetõttu on fotodel mudel Noble M600.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles