Kõige paremini reguleeritud meelelahutusliigiks on videomängud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed arvutimänge mängimas. Pilt on illustreeriv.
Lapsed arvutimänge mängimas. Pilt on illustreeriv. Foto: Astapkovich Vladimir/ITAR-TASS
USA kongressi tellitud raport näitab, et vähemalt Ameerika Ühendriikides on videomängude müük ja reklaam kõige paremini reguleeritud meelelahutustööstuse haru.

Just videomängude turunduses ja müügis langetatakse kõige vastutustundlikumaid otsuseid ning jälgitakse, et täiskasvanutele mõeldud mängud alaealiste kätte ei satuks, kirjutab Digitalspy.

Räigete mängude lasteni jõudmist takistavad toimiv reitingute süsteem ja edasimüüjate vastutustundlik käitumine, seisab raportis.

Eriti sai kiita organisatsioon nimega Entertainment Software Rating Board (ESRB), mis hiljuti mängudele antavate reitingute kirjeldusi uuendas ja täpsustas.

Raportis seisab, et uued reitingute kirjeldused annavad mängude sisu kohta täpsemat infot, aidates seega lapsevanematel paremini mõista, kuidas ja mille alusel vanusepiiranguid määratakse.

«Arvuti- ja videomängude tööstus juhib kõiki teisi oma toodetele sobiva turunduse teostamise osas, olles suurepäraseks eeskujuks,» ütles Michael D Gallagher meelelahutustarkvara tootjate erialaliidust.

Gallagher lisas, et raport annab tunnistust sellest, et mängutööstuse eneseregulatsioon toimib edukalt, aidates edasimüüjatel ja lapsevanematel noortele eakohaseid mänge valida.

Meelelahutustööstuse turundus- ja reklaamistrateegiaid analüüsivat raportit koostati juba seitsmendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles