RIA lõpetas lepingu ID-kaardi tarkvaraarendajaga

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: Toomas Huik

Eelmise nädala lõpul teatas Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse (RIA) direktor Epp Joab ID-kaardi baastarkvara arendajale OÜ Smartlink, et ütleb ettevõttega toote venimise tõttu lepingu üles.


«ID-kaardi tarkvara on maailmas ainulaadne ja tarkvaraarendus osutus oluliselt keerukamaks, kui arendaja esialgu hindas. Samas ootavad kasutajad töötavat ID-kaardi tarkvara, mille valmimine oli plaanitud eelmise aasta jaanipäevaks ja mis on praegu ligi kaheksa kuud veninud. Selle tõttu pidasime vajalikuks leping lõpetada ja leida uus arenduspartner,» ütles Joab.

Küsimusele, miks oodati kaheksa kuud enne lepingu ülesütlemist, sõnas RIA kommunikatsioonijuht Katrin Pärgmäe, et hilinemised tulid väikeste osade kaupa ja iga osa juures anti arendajale uus tähtaeg.

«Seda nõuab ka võlaõigusseadus, et enne ühepoolset lepingu lõpetamist tuleb alati arendajale täiendav tähtaeg anda.»

Pärgmäe sõnutsi on algse lepingu järgi tööde maht 10,5 miljonit krooni. Hetkeseisuga in RIA välja maksnud 5 miljonit tarkvara eest, mis töötab ja mida saab edasi arendada.

Tarkvara edasiarendamiseks ja hooldamiseks kuulutab RIA lähiajal välja uue hanke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles