Microsoft laseb Windowsi kasutajatel veebilehitsejat valida

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft annab Windowsi kasutajatele võimaluse 12 variandi seast meelepärane veebilehitseja valida.
Microsoft annab Windowsi kasutajatele võimaluse 12 variandi seast meelepärane veebilehitseja valida. Foto: Microsoft

Euroopa Komisjoniga tehtud kokkuleppe järgi hakkab Microsoft nüüd Windowsi kasutajatele pakkuma võimalust ise endale veebilehitseja valida. Varem paigaldas tarkvaragigant kasutaja arvutisse vaikimisi oma Internet Exploreri.

BBC andmetel saadab Microsoft vastava tarkvara kasutajate arvutisse koos tavapäraste opsüsteemi uuendustega. Pärast uuenduste allalaadimist ilmub arvuti ekraanile hüpikaken, mis palub kasutajal teha olulise valiku – valida endale internetis surfamiseks meelepärane veebilehitseja.

Valida on 12 variandi vahel: Avant, Chrome, Firefox, Flock, Green Browser, Internet Explorer, K-meleon, Maxthon, Opera, Safari, Sleipnir, Slim.

Kas ja mil moel selline samm Internet Exploreri turuosa mõjutab, pole veel teada. Firma Net Applicationsi andmetel ulatub Internet Exploreri osa praegu üle 62 protsendi, lähimad konkurendid on Firefox 24 ja Chrome 5 protsendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles