Maailma suurim elektriautode kiirlaadimisvõrgustik hakkab kasutama Eesti ettevõtte arvelduslahendust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautode laadija
Elektriautode laadija Foto: Mihkel Maripuu

Eesti tehnoloogiaarendaja NOW! Innovations ja Hollandi ettevõte Fastned sõlmisid kokkuleppe, mille kohaselt hakatakse Hollandi loodavas üleriigilises elektriautode kiirlaadimisvõrgustikus kasutama NOW! Innovationsi väljatöötatud mobiiliseid arvelduslahendusi.

Fastned’i loodav Hollandi üleriigiline kiirlaadimisvõrgustik ühendab endas üle 200 laadimiskoha, milles igaühes on mitu ABB kiirlaadijat. See teeb Hollandi võrgustikust maailma suurima elektriautode kiirlaadimisvõrgustiku.

Fastned’i juhatuse esimehe Michiel Langezaali hinnangul on NOW! Innovations tänu varasemale kogemustele Eesti elektriautode kiirlaadimisvõrgustiku arvelduslahenduste loomisel, samuti laialdasele kogemusele mobiilsete parkimissüsteemide arendamisel nende jaoks väga hea partner.
«NOW! Innovations’i lahendus on erinevatest turul olevatest lahendustest kõige kliendisõbralikum. Me soovime ühiselt pakkuda nutilahendust, kus klient ei pea muretsema ühegi uue kaardi, kõnerändluse ega kohustusliku püsimakse pärast,» lisas Langezaal.

NOW! Innovationsi juhatuse esimehe Üllar Jaaksoo sõnul töötavad nad igapäevaselt selle nimel, et elektriautode laadimisega seotud arvelduslahendused oleksid võimalikut lihtsad ja mugavad.

«Koos Fastned’iga loome me inimestele võimaluse kasutada elektriautot sama mugavalt kui tavalist autot. Meie jaoks on see teine üleriigilise elektriautode kiirlaadimisvõrgustiku arvelduslahenduse loomine. Eestis sarnase lahenduse loomine andis meile unikaalse kogemuse, mida nüüd sõlmitud kokkuleppe raames õnnestub edukalt eksportida,» selgitas Jaaksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles