Facebook eemaldab kasutajate jälitamise rakendused

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook on 2011. aasta hinnatuimate tööandjate edetabelis kolmas.
Facebook on 2011. aasta hinnatuimate tööandjate edetabelis kolmas. Foto: SCANPIX

Sotsiaalvõrgustiku Facebook haldajad on võtnud ette eemaldada sellised rakendused, mis väidavad inimestele näitavat nende profiili külastanud kasutajaid.


Facebooki esindajad kinnitasid, et need programmid ei tööta ja neil pole ligipääsu sellisele privaatsele infole, vahendab

BBC

.

Viimasel ajal on Facebooki ilmunud mitmed n-ö jälitusrakendused ning kasutajad on petturite tarkvara installida püüdes seda tahtmatult levitanud.

«Ärge uskuge rakendusi, mis väidavad, et nad saavad näidata, kes on teie fotosid või profiili hiljuti vaadanud. See pole võimalik,» ütlesid Facebooki esindajad.

Enamik sellistest rakendustest on tehtud nende loojatele raha teenimise eesmärgil. «Need rakendused püüavad panna inimesi seda alla laadima. Ning kui paljud on selle rakenduse endale installeerinud, saavad rakenduse loojad seda reklaamimüüjatele pakkuda ja endale sellega raha teenida,» selgitas Facebooki Euroopa poliitika osakonna juht Richard Allan.

«Vahel tuleb ikka ette selliseid rakendusi, mis inimestele ei meeldi. Meie filosoofia on, et igaühele avatud süsteem on üleüldiselt siiski parem,» ütles Facebooki looja Mark Zuckerberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles