Windows XP ja Vista vanade versioonide uuendamine lõpetatakse

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows Vista.
Windows Vista. Foto: AP / Scanpix

Selle aasta esimeses pooles lõpetab Microsoft uuenduste loomise Windows XP ja Windows Vista vanadele versioonidele.


Microsoft soovitab kõigil arvutikasutajatel kontrollida oma arvutis olevat operatsioonisüsteemi ja see vajadusel nüüdisajastada.

«Vanade versioonide uuendamise lõpetamine on osa Microsofti tootetoe elutsüklist, mille kohaselt tarkvara väljalaskeversiooni uuendamine peatatakse viis aastat pärast selle turuletulemist,» rääkis muudatusest Microsoft Eesti tootejuht Pert Lomp.

«Microsofti eesmärgiks on pakkuda oma klientidele võimalikult turvalist ja mugavat arvutikasutamise kogemust. Samas peaksid kasutajad ka ise omalt poolt veenduma, et arvutisse on paigaldatud kõige uuem versioon tarkvarast,» lisas ta.

Windowsi operatsioonisüsteemi suured uuendused tuuakse kasutajateni läbi Service Packide - Windows XP puhul peaks arvutisse olema paigaldatud Service Pack 3, Windows Vista puhul Service Pack 2.

Legaalse tarkvara omanikele on olemasoleva operatsioonisüsteemi uuendamine tasuta. 13. aprillil lõpetab Microsoft hoolduspaketita Windows Vista toetamise, 13. juulil Windows XP SP2 toetamise. Samuti lõppeb 13. Juulil toetus Windows 2000 Professional ja Windows 2000 Server süsteemidele.

Arvutis olevat Windowsi versiooni saab kontrollida ja uuendada Microsofti kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles