Euroopa autoturg pöördus septembris kasvule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoturg.
Autoturg. Foto: carsontheweb.com

Rekordiliselt madala augusti järel näitas Euroopa autoturg septembris taas kosumise märke.

Kui augustis oli autoturg 4,9 protsendiga miinuses võrreldes möödunud aastaga, siis septembris müüdi uusi sõiduautosid 5,5 protsendi võrra rohkem kui mullu septembris, vahendas autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liit (AMTEL) ACEA kogutud statistikat.

Üldse müüdi septembris Euroopas kokku ligi 1,2 miljonit uut sõiduautot. Üheksa kuu kokkuvõttes on Euroopas müüdud siiski 4 protsendi võrra vähem uusi autosid kui mullu samal perioodil.

Eestis oli septembris uute sõiduautode müük eelmise aastaga võrreldes enam-vähem nullis ja üheksa kuu kokkuvõttes ollakse umbes viie protsendiga plussis.

Enamik suurematest turgudest olid tõusulainel: Suurbritannias 12,1 protsenti, Prantsusmaa 3,4 protsenti ja Hispaanias koguni 28,5 protsenti. Ka valdavas osas keskmise suurusega riikidest näitas uute autode müük tõusvat tendentsi.

Seevastu Itaalias ja Saksamaal jäädi ikkagi kergele miinuspoolele, vastavalt 2,9 ja 1,2 protsendiga. Kolme kvartali kokkuvõttes on plussis siiski vähesed riigid ja suurematest turgudest ainult Suurbritannia 10,8 protsendiga.

Sarnaselt kogu autoturuga jäid plusspoolele ka suurem osa autotootjatest. Euroopas enim sõiduautosid turustav Volkswagen Grupi müük kasvas 5,4 protsenti, Renault Grupil 22,2 protsenti, General Motorsil 5,3 protsenti, Fordil 5,5 protsenti ja BMW Grupil 6,3 protsendi võrra.

Suurematest kontsernidest jäid kergesse miinusesse vaid PSA ja Fiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles