MSNis on võõraste kontaktide ja pahavara linkide pealetung

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Messengeri veebilehelt.
Fragment Messengeri veebilehelt. Foto: Postimees.ee

Microsofti teatel on viimastel päevadel toimunud Microsoft Windows Live Messengeris tavapärasest suuremal hulgal rünnakuid, kus spämmerid üritavad end lisada kasutajate kontaktnimekirja ning seejärel suunata inimene pahavara sisaldavale veebilehele.

«Microsoft palub tungivalt mitte võtta MSNis vastu kontakte, kelle isik pole teada. Samuti tasub üle kontrollida ka sõpradelt tulevad viited kahtlase väljanägemisega veebilehekülgedele,» kommenteeris Microsoft Eesti tootejuht Pert Lomp.

Microsoft tegeleb probleemiga ja on kasutusele võtnud mitmed abinõud olukorra lahendamiseks. Kehtestatud on piirang sellele, kui palju inimesi saab korraga päevas enda kontaktnimekirja lisada - see takistab spämmeritel suure hulga inimeste korraga lisamist oma võrgustikku. Samuti kiirendati protsessi raporteeritud spämmerite kontode kustutamiseks.

«Palume samas ka kasutajatel endil olla tähelepanelikud ning mitte võõraid kontakte vastu võtta ega ilma kontrollimata linkidele vajutada. Vabandame kõigi kasutajate ees võimalike probleemide pärast,» ütles Lomp.

Sarnaseid teateid võõraste kontaktide ja ohtlike linkide kohta on tulnud ka Prantsusmaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles