Toyota tõusis kolmandas kvartalis suurimaks autotootjaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota.
Toyota. Foto: AFP / Scanpix

Jaapani suurim ettevõtte Toyota suutis kolmandas kvartalis edestada USA konkurenti GMi, müües kokku 2,5 miljonit sõidukit ehk 2,8 protsenti mullusest rohkem, kirjutab Bloomberg.

GMi müük tõusis mullusega võrreldes küll 5,5 protsenti, kuid Toyotale jäädi umbes 100 000 müüdud sõidukiga siiski alla. Kolmandal positsioonil oli Volkswagen, mis müüs juulist septembri lõpuni 2,33 miljonit sõidukit.

Ka käesoleva aasta esimese 9 kuu võrdluses on jõuvahekorrad samad - Toyota asub esimesel positsioonil 7,41 miljoni sõidukiga, teisel kohal on GM, mis suutis müüa 7,25 miljonit sõidukit ning kolmandat kohta hoiab Volkswagen 7,03 miljoni sõidukiga.

Kui vaadata eelmiste kvartalite tulemusi, siis General Motors suutis tänu USA turu suurenenud nõudlusele teises kvartalis Toyota teisele positsioonile tõugata, samas esimeses kvartalis ja poolaasta lõikes oli peal jällegi Toyota.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles