General Motors müüs oma osaluse Peugeot-Citroen kontsernist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PSA Peugeot-Citroen.
PSA Peugeot-Citroen. Foto: SCANPIX

General Motors teatas, et on müünud oma osaluse PSA Peugeot-Citroen kontsernist. Ettevõtte  müüs 24 839 429 osakut 250 miljoni euro eest, vahendab Whatcar?.

Teatavasti ostis General Motors osakud möödunud aasta märtsis 320 miljoni euro eest ja seda osana, et moodustada kontserniga liit. Sellest alates aga ei ole kõik läinud algse plaani kohaselt ja sääst taolisest sammust oli 40 protsenti väiksem kui loodetu.

Müügi suurimaks põhjuseks on fakt, et Hiina Dongfeng Motors on lähedal tehingule, millega omandataks 20 protsenti Prantsusmaa ettevõttest. Kui see tehing läbi läheb, väldib General Motors konflikti oma Hiina partneri SAIC Motoriga, mis on Donfeng Motorsi konkurent.

Reutersi andmeil on kontsern PSA Peugeot-Citroen juba kiitnud heaks plaani liidu moodustamiseks Hiina ettevõtte ja Prantsusmaa riigiga. Kumbki osapool maksab 1,5 miljardit eurot 20 protsendi suuruse osaluse eest ja tehing peaks lõpule viidama järgmise aasta esimeses kvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles