Venemaa võib taas nõukogudeaegseid limusiine tootma hakata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväeohvitserid tervitavad Ziliga Moskva Punasel väljakul sõitvat kaitseminister Anatoli Serdjukovi.
Vene sõjaväeohvitserid tervitavad Ziliga Moskva Punasel väljakul sõitvat kaitseminister Anatoli Serdjukovi. Foto: SCANPIX

Järjekordse märgina nostalgiast Nõukogude Liidu järele kaalub Kreml kommunismiaegsete Zil-limusiinide tootmise taastamist, kirjutas Reuters.


Kremli haldusjuht Vladimir Kožin ütles eile intervjuus raadiojaamale Ehho Moskvõ, et president Dmitri Medvedev on andnud «juhise üksikasjalikult uurida uute Zil-mudelite ostmist presidendi autobaasi».

Zilidega sõitsid ringi kõik N. Liidu riigipead Stalinist Gorbatšovini. Medvedev ja peaminister Vladimir Putin eelistavad aga Mercedese S-klassi limusiine, kõrgeid Kremli ametnikke sõidutatakse mööda Moskvat BMW 7. seeria sedaanides.

Hiiglaslikke Zile, mis pidid saama N. Liidu vastuseks Cadillacile, toodeti väga väikses mahus Moskva tehases, mis keskendus peamiselt veoautode ja busside valmistamisele.

Viimane mudel, mida N. Liidu liidrid kasutasid, oli Zil 41047. Sellel on 7,7-liitrine V-8 mootor ja see kaalub 3,6 tonni. 6,3 meetrit pikk limusiin on Zili kodulehel prügi- ja tuletõrjeautode ning busside kõrval endiselt üleval, ehkki seda pole juba aastaid toodetud.

Kožini sõnavõttu eile Zili peakorteris keegi ei kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles