Eesti Energia: äike lööb tihti elektriliinidesse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Eesti Energia teatel lööb äike tihti elektriliinidesse, mille tulemusena põlevad läbi keskpinge ja madalpinge kaitsmed ning vigastada saavad ventiillahendid ja pingepiirikud, mille funktsiooniks on liigpinge juhtimine maasse.


«Äikese tabamuse korral on tarbijatel raske kaitsta oma elektriseadmeid. Tarbija saab paigaldada pingepiirikud kilpi või isegi kuni pistikuteni välja, kuid ka see ei pruugi aidata, sest äikese poolt indutseeritud impulss võib vigastada tarbijate elektriseadmeid näiteks sideliinide kaudu.

Parim, mida tarbija äikese korral oma seadmete kaitsmiseks teha saab, on seadmete pistikutest väljavõtmine. Välja tuleb võtta ka välisantenni ja kaablivõrkude kaablid,» märkis Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann.

Tema sõnul oli viimase nädala jooksul enamus rikkeid põhjustatud äikesest ja äikese ajal olnud puhangulistest tuuleiilidest. Äikesega seoses oli elektriga varustatus häiritud Tallinnas, Tartus ja Virumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles