Kredexile on Tesla Model Si ostmiseks laekunud juba neli taotlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model S Tesla tehase ees Fremontis, Californias.
Tesla Model S Tesla tehase ees Fremontis, Californias. Foto: AP / Scanpix

Kredexile on kokku esitatud neli avaldust Tesla Model S elektriauto ostuks, populaarseim elektriauto Eestis on aga Nissan Leaf.

2011. aasta kolmandast kvartalist kuni käesoleva aasta alguseni on Kredexile esitatud kokku 296 taotlust elektriautode ostu kaasrahastamiseks, eraldamise otsuseid on tehtud 259 kogusummas 3,6 miljonit eurot.

Kõige rohkem ehk 155 taotlust on Kredexile laekunud Nissan Leafi ostmiseks, järgnevad Mia Electrics, Micro-Vett Fiorino ja Mitsubishi i-MiEV vastavalt 39, 19 ja 16 sõidukiga. Tuntumatest elektriautodest on huvilisi olnud ka neljal Opel Amperal ja kahel BMW i3-l.

Toetus on eraldatud 122 eraisikule ja 137 juriidilisele isikule.

2013. aastal esitati Kredexile 187 elektriauto ostmise avaldust, millest raha eraldati 172-le, kogusummas 2,3 miljonit eurot.

Esimene Tesla Model S võeti Eesti maanteeameti registris arvele möödunud aasta kolmandal detsembril, selle omanikuks on Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi vanemteadur Mario Kadastik.

Kadastik ei ole siiski esimene Eesti päritolu Tesla Model S elektriauto omanik; maailma esimese Model Si sai endale Tesla Motorsi nõukogus olev Steve Jürvetson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles