Tesla uuendab tulekahjude ennetamiseks laadimistarkvara ja laadijaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Motors Model S
Tesla Motors Model S Foto: SCANPIX

Elektriautode tootja Tesla Motors teatas möödunud reedel, et pakub oma klientidele auto laadimisüsteemi võimaliku ülekuumenemise vältimiseks uusi seinalaadijaid ning laadimistarkvara uuendust, kirjutab Reuters.

Novembris süttis Californias üks Tesla Model S laadimise ajal omaniku garaažis põlema ning kohalik tuletõrjeüksus väitis, et seda võis põhjustada Tesla laadimisüsteem või garaaži seinas oleva elektripaneeli ühendus. Tesla teatas toona, et ei leidnud tõendeid selle kohta, et süttimine oleks alguse saanud auto laadimissüsteemi tõttu.

Sügisel teatati Põhja- Ameerikas kokku kolmest Model S põlengust - USAs süttisid kaks autot pärast teel vedelenud prahist üle sõitmist, Mehhikos aga pärast auto betoonseinaga kokkupõrget.

Reedese pressiteate järgi on Tesla uuenduste eesmärgiks ennetada autode laadimisadapterite üleliigset kuumenemist, ettevõtte hinnangul võivad seda tekitada mitmed faktorid korrosioonist kuni vääralt veetud juhtmeteni koduste majapidamiste elektrisüsteemides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles