Nissan GTR saavutas Kiltsi lennuväljal 298 km/h

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tarmo Tomson

Nädalavahetusel Haapsalu külje all Kiltsi lennuväljal toimunud lõppkiirusvõistlusel One Mile Challenge teenis võidupagunid Aleksandr Tserjomuskin, kelle Nissan GTR sõitis välja kiiruse 298 km/h.

Algselt vaid umbes 280 hj arendanud, ent nüüdsest juba tuhandet hobujõudu pakkuv nelikveoline Nissan seljatas C-klassis vaid veidi enam kui 500 hj pakkuva Artur Hatšaturjani Mercedes-Benz SL 55AMG, mis mullu 300 km/h välja sõitis, tänavu aga 293 km/h’ga piirdus. Kolmandaks jäi laupäeval Juri Liske Audi 80 B4, mil koguni 600 hj, ent tippkiiruseks OMC’l 285 km/h, teatas One Mile Challenge2010 peakorraldaja Indro Päl.

B-klassi võitjaks krooniti Reimo Pavelson ning tema Audi S6, mille 2,2-liitrine turbo ning nitroga mootor pakub tervelt 612 hj – tippkiirusena läks aga kirja 284 km/h. Hondadest domineeritud A-klassi esimeseks tuli Maris Logins Honda CRX’il – 232 km/h.

Kõiki tulemusi näed siin.

Mootoreil ei maksa aga jahtuda lasta ning pöidlaid pihust liiga palju välja sikutada, kuna 14. augustil toimub samas kohas ehk Kiltsi lennuväljal AC Mile 2010, kus 300 km/h piiri taas ületada üritatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles