Tele2 Eesti avas 4G testvõrgu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 Eesti endine juht Toomas Tiivel.
Tele2 Eesti endine juht Toomas Tiivel. Foto: Peeter Langovits.

Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 teatas, et avas uue põlvkonna 4G testvõrgu.


Tele2 Eesti juhatuse esimehe Toomas Tiiveli sõnul töötab mõni päev tagasi avatud 4G testjaam sujuvalt ning katsetused kulgevad edukalt. Ta lisas, et 4G testvõrgu avamisega astub ettevõte sammu lähemale ka järgmise põlvkonna tehnoloogilistele lahendustele.

«4G on Eesti mobiilsideturu tulevik, mida ei pea enam kaua ootama,» lausus Tiivel.

Testvõrgu katsetamisega tegeleb esialgu Tele2 tehnikameeskond, kuid lähinädalail on ettevõttel plaanis avada testvõrk proovimiseks kõigile huvilistele.

Tele2 tehnikadirektori Mart Nielseni sõnul kasvavad täna andmemahud ning nõudlus kiire interneti järele väga jõudsalt.

«Kuigi 4G on kommertskasutuseks praegu veel tulevik, käivad ettevalmistused selle kasutuselevõtuks juba täna.

Näeme, et tulevikus kolivad suurem osa eluks vajalikke internetiühendusi üle mobiilivõrku ja näiteks majapidamises piisab ühest netipulgast, mis jagab internetiühenduse laiali kõikidele majapidamisseadmetele.

Paljudel tänapäevastel teleritelgi on olemas internetisisend, valmidusega üle õhu internetti ühenduda. Siis, kui 4G ükskord kommertskasutusse jõuab, vastabki selle kiirus ka juba tarbijate  ootustele,» sõnas Nielsen.

LTE (Long Term Evolution) ehk 4G on ülikiire mobiilne andmesideühendus, mis võimaldab andmeid alla laadida kiirusega kuni 170 Mbit/s ning saata kiirustel kuni 90 Mbit/s.

Tarbijatele tähendab see ülikiiret juhtmevaba internetiühendust, mis võimaldab äriklientidel muuta tänased juhtmetega kontorilahendused täies ulatuses mobiilseks ja kodukasutajatel muuta juhtmevabaks kogu pere internetiühendused alates koduarvutist lõpetades HD televiisoriga.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles